Essie is een nagellakmerk uit Amerika. Op de website omschrijven ze zichzelf als America’s nail salon expert.Since 1981. Zoals jullie wellicht weten zijn de Essie nagellakjes bij de Big Bazaar een stuk goedkoper. Laatst kochten wij allebei de kleur serial shopper voor €3. Vandaag vertellen wij wat we van het merk Essie vinden.

E04

De verpakking van de nagellak vinden wij mooi. De witte dop kleurt goed bij de witte tekst op het flesje en ook het ingegraveerde Essie logo aan de zijkant vinden wij erg mooi. In één potje zit 13,5 ml nagellak, wat vrij veel is.

P1070894 P1070893

Ook heeft Essie altijd leuke namen voor haar lakjes. Het lakje dat wij vandaag reviewen heet Serial Shopper. Tamara heeft nog een lakje in de kleur Borrowed & Blue. Leuke en originele namen dus! Een voordeel is ook dat Essie ontzettend veel soorten kleuren heeft.

P1070892

De lakjes van Essie kosten 9,99, niet goedkoop dus! Wij kochten dit lakje bij de Big Bazaar voor 2,99 en bespaarde dus wat geld!

Het kwastje van de Essie nagellak lakt fijn en gemakkelijk. De dekking van deze kleur is niet heel erg best. Eén laagje is niet voldoende, je ziet de nagel er nog duidelijk doorheen. Na het aanbrengen van een tweede laagje is het wel beter maar nog steeds niet volledig dekkend.

Ook vonden wij allebei de kleur op onze nagels niet overeen komen met de kleur in het flesje. Wij kochten dit kleurtje omdat wij dachten dat dit een schattig koraal kleurtje was. Maar helaas, op de nagels is het gewoon oranje…

P1070897P1070895

Bij mij (Marlie) kwamen er na de eerste dag dat ik de nagellak op had al de eerste chips in de nagellak. Erg jammer! Ik had eerlijk gezegd wel wat meer verwacht van een nagellakje van normaal 9,99! Na de tweede dag moest ik de nagellak er alweer afhalen omdat al zo erg beschadigd was aan alle kanten, heel erg jammer! Ook Tamara had na de eerste dag al een aantal beschadigingen in de nagellak.

Eindconclusie:
Een groot voordeel van het merk Essie is dat zij ontzettend veel kleuren in het assortiment hebben. Verder vinden wij de nagellak die wij hebben getest niet heel erg fijn. Wij hadden voor een lakje van 9,99 een betere dekking en langere houdbaarheid verwacht. Misschien hebben wij precies een verkeerd kleurtje gekozen om mee te beginnen.. De kleur is natuurlijk vrij licht. Helaas zullen wij door deze ervaring niet snel weer een nagellakje van Essie kopen.

Wat vinden jullie van Essie nagellak?

Advertenties